پرش لینک ها

مواد و رفتارهای اعتیادی

همراهی شما افتخار ماست

همیشه تمامی اعتیاد ها، محدود به مواد مخدر نیست و ممکن است افراد دچار اعتیاد های رفتاری نیز شوند. در حقیقت این نوع از اعتیاد می تواند به معنی وابستگی شدید به انجام برخی رفتار ها و فعالیت ها باشد.

نوبت دهی به بقراط دانلود اپلیکیشن

با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

اعتیاد رفتاری چیست؟

همیشه تمامی اعتیاد ها، محدود به مواد مخدر نیست و ممکن است افراد دچار اعتیاد های رفتاری نیز شوند. در حقیقت این نوع از اعتیاد می تواند به معنی وابستگی شدید به انجام برخی رفتار ها و فعالیت ها باشد که ممکن است اثرات منفی را بر زندگی افراد داشته باشد و مشکلاتی برای فرد ایجاد کند؛ زیرا که اغلب افرادی که دچار اعتیاد رفتاری هستند، در هر نوبت با شدت بیشتری به انجام آن کار می پردازند تا لذت بیشتری از دفعه قبلی ببرند که این مسئله می تواند مشکل ساز باشد. در این مقاله از سایت مرکز روانشناسی و روانپزشکی  به موضوع اعتیاد رفتاری می پردازیم:
می توان گفت که ترک اعتیاد های رفتاری و درمان آن توسط روانشناس و روانپزشکی با تجربه امکان پذیر است.
در این مقاله قصد داریم اطلاعات مفیدی را در خصوص اعتیاد رفتاری، تاثیرات اعتیاد رفتاری بر زندگی و درمان آن اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

اعتیاد رفتاری چیست؟

همان طور که گفته شد اعتیاد تنها مختص به مواد مخدر نیست و می تواند نسبت به انجام فعالیت های گوناگون ایجاد شود و نوعی وابستگی بیش از حد برای فرد ایجاد کند.
در حقیقت در این نوع اعتیاد،  فرد به مواد خاصی اعتیاد ندارد و تنها به انجام برخی فعالیت اعتیاد داشته و اثراتش همانند اعتیاد به مواد مخدر است.

اعتیاد رفتاری می تواند انواع گوناگونی نظیر اعتیاد به خرید، قمار، سکس و از این گونه فعالیت ها باشد که فرد اغلب در هر نوبت با شدت بیشتری به انجام آن فعالیت می پردازد تا به لذت بیشتری دست پیدا کند.

به طور کلی اعتیاد رفتاری  مجموعه ای از رفتارهای اجبار گونه است که فرد احساس می کند که اجبار به انجام آن فعالیت دارد و این احساس در صورتی است که فرد می داند که ممکن است انجام آن کار به او زیان و آسیب برساند اما در واقع کنترل این فعالیت ها از دست فرد خارج شده است و فرد نمی تواند در مقابل آنها مقاومت کند.
اعتیاد های رفتاری اغلب در جامعه نادیده گرفته شده و افراد کمی  به دنبال درمان و ترک آن می روند؛ اما این موضوع رو باید در نظر داشت که عدم درمان و ترک اعتیاد رفتاری همواره در طول زمان با عوارضی همراه است و می تواند در دراز مدت تشدید شده و بر سلامت روان و زندگی فرد تاثیرات بسیار منفی بر جای بگذارد.

علل بروز اعتیاد رفتاری چیست؟

عوامل زیادی در بروز اعتیاد رفتاری موثر هستند، در ادامه به مهمترین آنها اشاره می شود:

عوامل ژنتیکی و خانوادگی

عوامل خانوادگی و  ژنتیکی همان طور که در بروز تمامی اختلالات روانی موثر است در بروز اعتیاد رفتاری نیز تاثیر گذار است و در حقیقت این مسئله اغلب در جامعه نادیده گرفته می شود اما می توان گفت که عوامل خانوادگی می تواند یکی از علل اصلی بروز اعتیاد رفتاری باشد.

لذت از انجام یک فعالیت

همچنین یکی از مسائلی که می تواند در بروز اعتیاد رفتاری بسیار موثر باشد، احساس لذت از انجام یک کار و رفتار است و تکرار آن می تواند یکی از عوامل بروز اعتیاد رفتاری شود.

عدم مدیریت مشکلات و هیجانات

یکی دیگر از عوامل موثر در بروز اعتیاد رفتاری عدم مدیریت و کنترل هیجانات و مشکلات است و اغلب افرادی که در کنترل و مدیریت مشکلات و هیجانات خود ناتوان هستند، برای فرار و فراموش کردن آنها خود را در انجام برخی فعالیت ها غرق می کنند که همین مسئله زمینه ساز بروز اعتیاد رفتاری می شود.

همچنین اعتیاد رفتاری می تواند بر اثر حل نشدن مشکلات درونی و روانی به وجود بیاید.

وسواس فکری

نیز می تواند یکی از علل بروز اعتیاد های رفتاری و انجام مکرر برخی فعالیت ها باشد.

اعتیاد به مواد مخدر

در حقیقت می توان گفت که بروز اعتیاد رفتاری در افرادی که به موادمخدر اعتیاد دارند بیشتر است و این دسته از افراد بیشتر در معرض بروز اعتیاد های رفتاری قرار می گیرند.

انواع اعتیاد رفتاری

در حقیقت اختلال اعتیاد رفتاری همواره می تواند انواع گوناگونی داشته باشد و هر فرد به انجام یک فعالیت اعتیاد داشته باشد و عدم درمان آن می تواند تاثیراتی منفی بر زندگی فرد بگذارد.

در ادامه به برخی از انواع اعتیاد های رفتاری اشاره می کنیم:

  • اعتیاد به پرخوری
  • اعتیاد به رابطه جنسی
  • اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی
  • اعتیاد به تماشای پورنوگرافی
  • اعتیاد به کار
  • اعتیاد به خرید
  • اعتیاد به قمار

علائم عوارض اعتیاد رفتاری

در حقیقت اعتیاد رفتاری همواره با علائم و عوارضی همراه است که در ادامه به بررسی برخی آز آنها می پردازیم.

برخی از علائم و عوارض اعتیاد رفتاری عبارتند از:

  • احساس اجبار و مشغولیت ذهنی برای انجام کار یا رفتار
  • دوری از سایر ابعاد زندگی
  • تشدید رفتار اعتیادی
  • احساس ناتوانی در کاهش انجام آن فعالتی
  • اضطراب، افسردگی و احساس ناخوشایند بر اثر ترک اعتیاد رفتاری

برای نوبت گرفتن از مرکز دکتر دانشمند باید چه کار کنیم؟

برای نوبت گیری میتوانید با شماره تماس ۰۹۰۱۲۴۳۲۳۰۶ تماس حاصل فرمایید

آیا امکان نوبت گیری ضروری از مرکز وجود دارد؟

اگر شرایط شما خاص هست میتوانید با ما ارتباط بگیرید.

چند دقیقه زودتر از نوبت خود باید در مرکز حاضر باشیم؟

سعی کنید ده دقیقه مانده به نوبت خود در مرکز باشید.

روانشناسان مرکز زیر نظر دکتر دانشمند هستند؟

تمامی خدمات ارائه شده در مطب دکتر دانشمند زیر نظر خود آقای دکتر است.